Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Економічний_фронт: актуальні питання оподаткування в умовах сьогодення обговорили на Городоччині

опубліковано 22 червня 2022 о 16:06

З метою сумлінного декларування суб’єктами господарювання податків, сплати податків в умовах воєнного стану та збільшення обсягу розрахункових операцій, проведених через РРО/ПРРО, начальником Городоцької ДПІ Наталією Хорошовою щоденно проводяться  робочі зустрічі з представниками бізнесу.    

Під час спілкування з суб’єктами господарювання начальник ДПІ роз’яснила основні положення Законів України від 03 березня 2022 року № 2118-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо особливостей оподаткування та подання звітності у період дії воєнного стану» та від 15 березня 2022 року № 2120-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану», Закону України № 2260-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей податкового контролю та адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану» від12 травня 2022 року.

Посадовець розповіла присутнім  про основні моменти застосування РРО в умовах сьогодення та наголосила на необхідності забезпечення споживачам можливості здійснювати розрахунки у безготівковій формі із застосуванням електронних платіжних засобів. Обговорили також питання легалізації найманої праці, погашення податкового боргу,  використання електронних сервісів ДПС тощо.                

Наталія Хорошова нагадала, що до 1 вересня 2022 року в Україні триває кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування, під час якої громадяни можуть сплатити податок з неоподаткованих доходів за нижчими ставками.

Крім цього, звернула увагу на ще одне джерело наповнення місцевих бюджетів – залучення до декларування громадян, які у 2021 році отримували неоподатковувані доходи. Також зазначила, що такі громадяни повинні подати до податкової інспекції декларацію про майновий стан і доходи та сплатити податок на доходи фізичних осіб та військовий збір.

Платникам було рекомендовано задекларувати доходи за 2021 рік вже зараз за допомогою електронного сервісу «Декларація про майновий стан і доходи» на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті (розділ «ЕК для громадян») та сплатити до бюджету відповідні платежі.