Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Актуально: на Ярмолинеччині активно обговорюють податкові новації з представниками влади і громади

опубліковано 22 червня 2022 о 15:46

У Ярмолинецькій ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області відбулась робоча зустріч керівника податкової інспекції Світлани Павлюковської із заступником Ярмолинецької селищної ради Іваном Березовським та начальником загального відділу Богданом Лисом щодо важливих питань оподаткування в період воєнного стану.

Відтак, у ході діалогу присутніх проінформовано про основні зміни у податковому законодавстві, зокрема щодо Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» від 15.03.2022 №2120-ІХ, Закону № 2142-IX, Закону №1914-IX, Закону №1946-ІХ, Закону №2260-ІХ, тощо. Також йшлося про одноразове (спеціальне) добровільне декларування, погашення податкового боргу та застосування РРО/ПРРО.

Податківець повідомила присутніх про необхідність подання річної податкової декларації про майновий стан і доходи за 2021 рік та сплати задекларованого грошового зобов’язання задля наповнення місцевого та державного бюджетів та підвищення обороноздатності України. А також зазначила, що у територіальній громаді її активом, спільно з податківцями проводиться моніторинг ситуації в торгівельних закладах, зокрема на товари першої необхідності.

«Сумлінна сплата податків допоможе нашій державі в умовах воєнного стану реалізувати соціальні гарантії та підтримувати належну обороноздатність країни. Об’єднавшись, ми разом зможемо наблизити нашу Перемогу над підступним ворогом та забезпечити сталу та продуктивну роботу економіки нашої держави», - підсумувала результати діалогу начальник Ярмолинецької ДПІ Світлана Павлюковська.