Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Відкритий_діалог: про основні новації податкового законодавства йшлося під час зустрічі у Городку

опубліковано 30 травня 2022 о 14:45

Нещодавно начальник Городоцької ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області Наталія Хорошова взяла участь в засіданні виконавчого комітету Городоцької міської ради. У ході заходу учасники поспілкувалися щодо новацій податкового законодавства в умовах воєнного стану.

Зокрема, начальник податкової інспекції поінформувала, що наказом Міністерства фінансів України від 26.04.2022 № 124 «Про затвердження форми податкової декларації платника єдиного податку третьої групи на період дії воєнного, надзвичайного стану в Україні» (далі – Наказ № 124) затверджено форму податкової декларації платника єдиного податку третьої групи на період дії воєнного, надзвичайного стану в Україні (далі – податкова декларація) за ставкою 2 відс. від доходу. Наказ № 124 набрав чинності 06.05.2022 з дня його офіційного опублікування. Платники єдиного податку третьої групи зі ставкою 2 відс. доходу зобов’язані подати до контролюючого органу податкову декларацію у строки, встановлені для місячного звітного періоду. Граничний термін подання податкової декларації платника єдиного податку третьої групи з особливостями оподаткування за квітень – 20 травня 2022 року.

Під час зустрічі пояснили, як саме можна спростити процедуру подання податкової декларації, надіславши її до контролюючого органу в електронному вигляді, скориставшись сервісом «Електронний кабінет».

Наталія Хорошова нагадала учасникам зустрічі про необхідність застосування реєстраторів розрахункових операцій при розрахунках та наголосила на забезпеченні можливості споживачам здійснювати розрахунки у безготівковій формі із застосуванням електронних платіжних засобів.

Також присутніх ознайомила з основними положеннями кампанії декларування доходів у рамках «податкової амністії» та запропонували скористатись правом на легалізацію доходів, з яких раніше не були сплачені податки.

Крім того, Наталія Хорошова прокоментувала, що річну податкову декларацію про майновий стан і доходи за 2021 рік можна подати впродовж шести місяців після припинення чи скасування воєнного стану, водночас висловила прохання до платників податків подати таку декларацію та сплатити грошові зобов’язання вже зараз задля підтримки фінансової стабільності держави та посилення її обороноздатності.