Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Економічний_фронт: на Шепетівщині системна сплата податків сприяє ефективній роботі економіки у воєнний час

опубліковано 27 травня 2022 о 10:27

Начальник Шепетівської ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області Валентина Ординська взяла участь у черговій сесії Шепетівської міської ради.

Під час виступу перед місцевими депутатами Валентина Ординська відзначила, що наразі прийнято ряд законів, які мають на меті спростити ведення бізнесу, сприяти системній сплаті податків, зменшити податкове навантаження та покликані стимулювати ефективну роботу економіки у воєнний час.

«Під час війни і податківці, і платники податків повинні забезпечувати фінансову сторону життєдіяльності держави, наповнювати державний бюджет, підтримувати Збройні Сили України. Більшість суб’єктів господарювання Шепетівської громади активно забезпечують українську державу вчасно сплаченими податками.

Серед  сумлінних платників податків Валентина Ординська відзначила  ДП «Шепетівський лісгосп», Шепетівське підприємство теплових мереж, ТОВ «Захід-Шляхбудтранс»» - відзначила податківець.

Фахівці податкової служби зі своєї сторони готові надавати консультативну підтримку оперативно, як суб’єктам господарювання так і представникам органів місцевого самоврядування, готові реагувати на звернення та забезпечувати якісний податковий сервіс.

Валентина Ординська згадала про перебіг деклараційної кампанії, обов’язок громадян задекларувати доходи, під час отримання яких не були сплачені податки до бюджету, а також про Порядок подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації.

Крім того, податківець зазначила, що важливою складовою наповнення місцевого бюджету є майнові податки, та закликала присутніх своєчасно проводити звірки щодо облікування об’єктів оподаткування з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, земельного податку, орендної плати та не допускати заборгованості до місцевого бюджету.