Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#На_часі: старокостянтинівські податківці разом із старостами територіальної громади обговорили шляхи наповнення бюджету

опубліковано 30 травня 2022 о 15:37

Днями начальник Старокостянтинівської ДПІ Марія Коломієць взяла участь в засіданні виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради. У ході обговорення важливих тем, посадовець довела до старост територіальної громади шляхи та форми реалізації спільних заходів щодо наповнення бюджету громади.

Зокрема, податківець ознайомила присутніх з кампанією одноразового декларування, впродовж якої громадяни, що придбали активи за кошти, податки з яких не були сплачені, мають право їх легалізувати. Посадовець детально розповіла хто з громадян може скористатися правом на податкову амністію, які об’єкти підлягають декларуванню та за якими ставками. Також надала рекомендації щодо заповнення одноразової декларації через Електронний кабінет.

Крім того, Марія Коломієць поінформувала про кампанію декларування минулорічних доходів. Розповіла, які громадяни зобов’язані подати декларацію про майновий стан і доходи, та які доходи підлягають декларуванню, зокрема, декларування доходів за 2021 рік громадянами, які самостійно обробляють паї.

Обговорили також основні зміни у податковому законодавстві, зокрема щодо Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» від 15.03.2022 №2120-ІХ, Закону № 2142-IX, Закону № 1914-IX, Закону № 1539 тощо. Також йшлося про наповнення бюджету та повноту обліку розрахункових операцій через РРО.