Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Економічний_фронт: на Старокостянтинівщині відбулась конструктивна розмова податківців з громадянами та бізнесом

опубліковано 23 травня 2022 о 10:30

Начальник Старокостянтинівської ДПІ Марія Коломієць під час робочої зустрічі з ФОП обговорила питання повноти відображення готівкових операцій, причини зменшення виторгів у березні, акцентувала увагу на недопущенні росту цін на соціально значущі товари, а також нагадала про обов’язковість легалізації найманої праці, про забезпечення соціальних гарантій для працівників, в тому числі за рахунок виплати заробітної плати в розмірі не менше мінімального та підвищення рівня заробітної плати працівникам.

Марія Коломієць зазначила, що егалізація заробітної плати та трудових відносин – це з одного боку – збільшення надходжень до бюджетів усіх рівнів та цільових фондів; з другого – соціальні гарантії для найманих працівників (право на відпустку, на оплату лікарняних, на охорону праці, соціальне страхування, у майбутньому – на пенсію). Тому працівники мають знати свої права і реалізовувати їх.

Крім того, очільниця ДПІ проінформувала присутніх про основні зміни у податковому законодавстві, зокрема щодо Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» від 15.03.2022 №2120-ІХ, Закону №2142-IX, Закону №1914-IX, Закону №1946-ІХ, тощо. Також розповіла про обов’язковість погашення податкового боргу, виконання бюджетних призначень травня, декларування доходів громадян, проблемні питання застосування РРО. Нагадала і про можливість до 01 вересня 2022 року легалізувати активи за допомогою одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Платникам рекомендовано задекларувати доходи за 2021 рік вже зараз за допомогою електронного сервісу «Декларація про майновий стан і доходи» на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті (розділ «ЕК для громадян») та сплатити до бюджету відповідні платежі.

На завершення Марія Коломієць зазначила, що сплата податків – це підтримка держави, якої вона сьогодні потребує як ніколи! Шановні платники податків, за можливості, не припиняйте працювати та будьте сумлінними платниками податків.