Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Працюємо_на_результат: робота з бізнесом була, є і буде одним із пріоритетних напрямків у діяльності податкової служби краю

опубліковано 23 травня 2022 о 10:32

Фахівці Білогірської ДПІ проводять роз’яснювальну роботу з громадянами одноосібниками та пайовиками щодо декларування доходів та сплати податків.

Як зазначив керівник податкової інспекції Василь Олуйко зазначив, що на сьогодні суттєвим резервом наповнення бюджету залишається добровільне щорічне декларування доходів, у т.ч. громадян, які самостійно обробляють власні земельні ділянки чи паї площею понад 2 га, та отримують доходи від продажу сільськогосподарської продукції, а також фізичних осіб – орендодавців, які надають власні земельні ділянки чи паї в оренду громадянам, які не є суб’єктами господарювання, та отримують дохід у вигляді орендної плати.

Звернув увагу на необхідності дотримання податкового законодавства платниками податків, а саме, повному декларуванні земельного податку, орендної плати за землю, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та податку з доходів фізичних осіб.

Фахівцями ДПІ проведено звірку, щодо діючих договорів оренди на землю та переліки громадян, які надають земельні ділянки (паї) в оренду, про наявність земельних ділянок у громадян. Крім того, проаналізовано громадян, які відповідно до законодавства, мають право на пільгу зі сплати земельного податку, - відмітив посадовець.

Під час спілкування, також було наголошено на декларуванні доходів громадян за 2021 рік та одноразового добровільного декларування активів громадян придбаних до 1 січня 2021 року за кошти, податки з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі.

Крім того під час зустрічі обговорили основні зміни у податковому законодавстві, зокрема щодо Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» від 15.03.2022 №2120-ІХ, Закону № 2142-IX, Закону № 1914-IX, №1946-ІХ та проблемних питань застосування РРО в умовах сьогодення.