Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Економічний_фронт: податківці Старокостянтинівщини дбають про соціально-економічні гарантії для громадян

опубліковано 20 травня 2022 о 10:14

Начальник Старокостянтинівської ДПІ Марія Коломієць під час робочої зустрічі з ФОП обговорила питання повноти відображення готівкових операцій, причини зменшення виторгів у березні в порівнянні з січнем-лютим поточного року, акцентувала увагу на недопущенні росту цін на соціально значущі товари, на забезпеченні можливості проведення розрахунків з використанням електронних платіжних засобів. Також нагадала про обов’язковість легалізації найманої праці, про забезпечення соціальних гарантій для працівників, в тому числі за рахунок виплати заробітної плати в розмірі не менше мінімального та підвищення рівня заробітної плати працівникам.

Крім того, Марія Коломієць проінформувала присутніх про основні зміни у податковому законодавстві, зокрема щодо Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» від 15.03.2022 №2120-ІХ, Закону №2142-IX, Закону №1914-IX, Закону №1946-ІХ, тощо. Також розповіла про обов’язковість погашення податкового боргу, виконання бюджетних призначень травня, декларування доходів громадян, проблемні питання застосування РРО. Нагадала і про можливість до 01 вересня 2022 року легалізувати активи за допомогою одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Платникам рекомендовано задекларувати доходи за 2021 рік вже зараз за допомогою електронного сервісу «Декларація про майновий стан і доходи» на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті (розділ «ЕК для громадян») та сплатити до бюджету відповідні платежі.

«Сумлінна сплата податків, забезпечення належних соціальних гарантій працівникам – на сьогодні це саме ті критерії, за якими оцінюється патріотизм кожного роботодавця», - зазначила Марія Коломієць.