Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Актуальний_формат: кожна гривня сплачених податків наближає Перемогу України

опубліковано 20 травня 2022 о 10:13

Начальник Ізяславської ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області Олександра Семендяк провела зустріч сільськогосподарськими товаровиробниками щодо збільшення рівня заробітної плати та повноти сплати податкових зобов’язань.

Посадовиця акцентувала увагу, що не задекларована праця знижує доходи державного бюджету, а отже і можливість фінансування державних програм соціального спрямування.

Своєчасна і повна сплата податків до бюджету, а також забезпечення заробітною платою працівників не менше мінімальних соціальних стандартів – це обов’язок кожного роботодавця щодо соціального захисту своїх працівників.

Проте, у нинішніх умовах проблемою залишається легалізація зайнятості населення та заробітної плати, реалізація гарантій оплати праці та організація заходів з недопущення виникнення заборгованості з виплати заробітної плати. Усвідомлюючи важливість цього питання, більшість роботодавців працюють у законодавчому полі. Але є і такі, які, намагаючись отримати, на їхню думку, «більше прибутків», використовують працю громадян без належного оформлення трудових відносин, недоплачуючи податки до бюджету. Від так негативні наслідки цього явища є і для самого працівника, який позбавляє себе гідного соціального забезпечення, як сьогодні, так і у майбутньому. Крім того, з «мовчазної згоди» саме громадян, які отримують зарплату «в конвертах», бюджет країни недоотримує надходження податків і зборів.

Крім того обговорювались основні зміни у податковому законодавстві, зокрема щодо Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» від 15.03.2022 №2120-ІХ, Закону № 2142-IX, Закону № 1914-IX, тощо. Також йшлося про наповнення бюджету, декларування доходів громадян та про проблемні питання застосування РРО в умовах сьогодення.

Водночас очільниця ДПІ нагадала і про кампанію одноразового декларування, зазначивши,  якщо громадяни мають бажання легалізувати неоподатковані в минулому активи, вони можуть подати до органів ДПС добровільну декларацію та, сплативши одноразовий збір.

На завершення Олександра Семендяк акцентувала увагу на необхідності сплачувати податки. Адже саме зараз  кожен має можливість продемонструвати не на словах, а на ділі, свій патріотизм та почуття любові до рідного краю.