Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Актуально: на Деражнянщині проводиться активна роз’яснювальна робота з погашення податкового боргу

опубліковано 20 травня 2022 о 10:11

Під час робочої зустрічі начальник Деражнянської ДПІ та керівництво ТОВ «Деражня Млин» обговорили спільні методи роботи, спрямовані на скорочення податкового боргу, що забезпечить  наповнення бюджету такими необхідними ресурсами фінансування.

Олександр Ломай зазначив, що податкова служба регулярно надає актуальну інформацію щодо кількості боржників та наявних у них сум заборгованостей, а також готова надавати необхідні консультації щодо застосування податкового законодавства усім платникам податків. Особливо податківці звертають увагу на боржників, які мають незначні суми боргу. Адже такі дріб’язкові, на перший погляд, борги обліковуються у великої кількості платників, що в підсумку дають чималу цифру.

Крім того під час зустрічі обговорили основні зміни у податковому законодавстві, зокрема щодо Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» від 15.03.2022 №2120-ІХ, Закону № 2142-IX, Закону №1539-IX, Закону № 1914-IX, №1946-ІХ, тощо. Йшлося щодо можливості переходу на сплату єдиного податку за ставкою 2 вiдсотки доходу пiсля 01 квітня 2022 року, декларування доходів громадян та про проблемні питання застосування РРО в умовах сьогодення.

Посадовець поінформував присутніх про відновлення фактичних перевірок бізнесу. Зокрема, зазначив, що податківцями проводяться обстеження закладів торгівлі на предмет дотримання рівня цін на основні продовольчі товари та наявність платіжних банківських терміналів. Такі перевірки, за словами керівника ДПІ, проводиться у разі отримання у встановленому законодавством порядку від державних органів або органів місцевого самоврядування інформації, що свідчить про можливі порушення платником податків законодавства про ціни і ціноутворення або отримання письмового звернення покупця (споживача), оформленого відповідно до закону, про порушення платником податків установленого порядку формування, встановлення та застосування державних регульованих цін.

Олександр Ломай наголосив на необхідності дотримуватися законодавчих норм та не допускати необґрунтованого підвищення цін на товари, що мають істотну соціальну значущість для населення, а також попередив про встановлену законодавством відповідальність (вилучення необґрунтовано одержаної виручки та штраф).