Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Співпраця: податківці та старости Теофіпольщини об’єднали зусилля задля наповнення бюджету

опубліковано 20 травня 2022 о 10:10

Начальник Теофіпольської ДПІ Валентина Грицаюк провела зустріч з старостою Михиринецького та Ординецького старостатів Теофіпольської селищної ради щодо забезпечення виконання надходжень місцевого бюджету у травні поточного року та відпрацювання переліку СГД, які зменшують сплату ПДФО та в яких відсутні наймані працівники, а також щодо декларування доходів громадян, які самостійно обробляють земельні частки (паї).

Валентина Грицаюк проінформувала про основні зміни у податковому законодавстві, зокрема щодо Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» від 15.03.2022 №2120-ІХ, Закону №2142-IX, Закону №1914-IX, Закону №1946-ІХ, тощо; розповіла про обов’язковість погашення податкового боргу, виконання бюджетних призначень травня, декларування доходів громадян, проблемні питання застосування РРО. Нагадала і про можливість до 01 вересня 2022 року легалізувати активи за допомогою одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Платникам рекомендовано задекларувати доходи за 2021 рік вже зараз за допомогою електронного сервісу «Декларація про майновий стан і доходи» на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті (розділ «ЕК для громадян») та сплатити до бюджету відповідні платежі.

«Сумлінно сплачувати податки сьогодні означає тримати економічний фронт і наближати перемогу України», - зазначила керівник податкової інспекції.