Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Разом_переможемо: забезпечення надходжень до бюджету зміцнить економіку рідного краю та країни вцілому

опубліковано 19 травня 2022 о 16:42

За участі начальника Хмельницької Державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Хмельницькій області Анатолія Щепанського, начальника Хмельницького відділу податків і зборів з фізичних осіб Володимира Мороза,  начальника відділу організації стягнення боргу та роботи з безхазяйним майном Наталії Паламарчук, ГДРІ Хмельницького відділу камеральних перевірок Олени Чорної ГУ ДПС в області, представників шести старостинських округів Хмельницької міської ради та бізнесу відбулась #робоча_зустріч з обговорення актуальних питань застосування податкових новацій та сплати податків в умовах воєнного стану.

Зокрема, йшлося про наповнення бюджетів усіх рівнів, зокрема збільшення обсягів виторгів, прозорого обігу готівки за рахунок використання РРО/ПРРО та відповідному збільшенні податкових надходжень до місцевих бюджетів за рахунок такої діяльності; можливість споживачам здійснювати розрахунки у безготівковій формі із застосуванням електронних платіжних засобів; оподаткування ПДФО та військовим збором; особливості застосування єдиного податку для платників третьої групи за ставкою 2%, питання акцизу, тощо.

Не залишилося поза увагою питання декларування доходів громадян. Мова йшла про активізацію роботи з подання декларацій про отримані доходи за 2021 рік громадянами одноосібниками та пайовиками. Активно обговорювалось питання оподаткування доходів громадян, які мають у власності (оренді) земельні ділянки площею понад 2 гектари. Йшлося і про податкову амністію та  новації щодо сплати ЄСВ.

Важливим було також питання погашення податкового боргу. Як зазначила начальник відділу організації стягнення боргу та роботи з безхазяйним майном Наталія Паламарчук, на сьогоднішній день ріст податкового боргу до місцевого бюджету складає біля 30 мільйонів гривень, 60 відсотків яких складає борг фізичних осіб, це, зокрема, несплата податку на нерухоме майно, податку за землю, ПДФО тощо. “Адже, сплата податків – це основне джерело надходження коштів, які спрямовуються на зарплату вчителям, лікарям, благоустрій нашого краю. Тому вкрай важливо погасити наявний податковий борг та не допускати його виникнення у майбутньому” – зазначила посадовець.

Крім того, під час зустрічі платникам пояснили, як саме можна спростити процедуру подання декларації, надіславши її до контролюючого органу в електронному вигляді, скориставшись сервісом «Електронний кабінет».

«У цей нелегкий для нашої держави час кожен має пам’ятати, що під час війни сплата податків – це один із найбільш патріотичних вчинків, оскільки фінансове забезпечення функціонування армії значною мірою обумовлено надходженнями усіх видів податків. Саме завдяки своєчасному виконанню платниками податкових зобов’язань відбувається не лише захист територіальної цілісності нашої країни, а й забезпечується її фінансова стабільність», - зауважив начальник Хмельницької ДПІ Анатолій Щепанський.  

Тож податківці закликають увесь бізнес, який має можливість працювати і сплачувати податки, таким чином підтримати Україну і наші Збройні Сили!