Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#На_часі: спільно виконуємо важливе державне завдання - сумлінно сплачуємо податки для розвитку громади і країни

опубліковано 18 травня 2022 о 10:32

Начальник Віньковецької ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області обговорив з представниками бізнесу забезпечення надходжень до місцевих скарбниць під час воєнного стану в країні.

Андрій Щербанюк нагадав присутнім про відновлення фактичних перевірок бізнесу. Зокрема зазначив, що податківцями проводяться обстеження закладів торгівлі щодо рівня цін на основні продовольчі товари та незастосування РРО чи ПРРО при здійсненні розрахунків при продажу підакцизної продукції. Посадовець зазначив, що платники податків, які здійснюють роздрібний продаж товарів за готівку повинні забезпечувати громадянам можливість здійснювати розрахунки через платіжні термінали. Адже лише дотримання вимог чинного законодавства всіма платниками гарантує стабільні надходження до бюджету, належну якість підакцизної продукції та її безпеку для здоров’я та життя споживачів.

Також податківець нагадав присутнім, що триває кампанія одноразового (добровільного) декларування неоподаткованих активів. Посадовець наголосив, що громадяни, які мають активи, що не були оподатковані належним чином в минулих періодах, можуть їх легалізувати, добровільно подавши декларацію та сплативши одноразовий збір.

Крім того, Андрій Щербанюк звернув увагу бізнесу, що ще одним із джерел наповнення місцевих бюджетів є щорічна кампанія декларування доходів громадян. Фізичні особи, які отримали неоподатковані доходи у 2021 році, зобов’язані заповнити і подати декларацію про майновий стан і доходи та сплатити задекларовані податок на доходи фізичних осіб та військовий збір. А для тих громадян, які не мали можливості подати декларацію вчасно, у період воєнного стану термін подання таких декларацій подовжено на шість місяців після припинення або скасування воєнного стану.

«Сумлінне виконання податкових зобов’язань громадян та бізнесу перед державою зараз важливо як ніколи, адже вчасно сплачені податки не лише забезпечують економічну підтримку та гарантують своєчасність соціальних виплат, а й є вагомою складовою для пришвидшення перемоги», - зазначив керівник ДПІ.