Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Активізація бізнес-діяльності стає ключовим фактором посилення економічної стійкості держави, – переконані городоцькі податківці

опубліковано 18 травня 2022 о 10:33

Начальник Городоцької ДПІ Наталія Хорошова нещодавно провела зустріч з платниками, на якій обговорили співпрацю щодо забезпечення надходжень до місцевих бюджетів  під час  воєнного стану в Україні.

Як зазначила посадовиця, податкова інспекція працює в штатному режимі та забезпечує адміністрування податків і зборів. За її словами, сьогодні наповнення місцевих бюджетів є одним з важливих завдань, які стоять перед керівництвом податкової служби. Адже від виконання цього завдання залежить і функціонування громади, і підтримка обороноздатності нашої країни.  

Наталія Хорошова поінформувала присутніх про відновлення фактичних перевірок бізнесу. Зокрема, зазначила, що податківцями проводяться обстеження закладів торгівлі на предмет дотримання рівня цін на основні продовольчі товари та наявність платіжних банківських терміналів. Такі перевірки, за словами керівника ДПІ, проводиться у разі отримання у встановленому законодавством порядку від державних органів або органів місцевого самоврядування інформації, що свідчить про можливі порушення платником податків законодавства про ціни і ціноутворення або отримання письмового звернення покупця (споживача), оформленого відповідно до закону, про порушення платником податків установленого порядку формування, встановлення та застосування державних регульованих цін.

Крім того під час зустрічі обговорили основні зміни у податковому законодавстві, зокрема щодо Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» від 15.03.2022 №2120-ІХ, Закону № 2142-IX, Закону № 1914-IX, №1946-ІХ, тощо. Йшлося щодо можливості переходу на сплату єдиного податку за ставкою 2 вiдсотки доходу пiсля 01 квітня 2022 року, декларування доходів громадян та про проблемні питання застосування РРО в умовах сьогодення.

Наталія Хорошова нагадала, що до 1 вересня 2022 року в Україні триває кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування, під час якої громадяни можуть сплатити податок з неоподатковуваних доходів за нижчими ставками.

«Для того, щоб економіка працювала стабільно в форс-мажорних обставинах, необхідно, за можливості, сумлінно виконувати свій податковий обов'язок. Висловлюю подяку усім платникам, які патріотично і з розумінням ставляться до сьогоднішніх реалій і не допускають заборгованостей по податках та зборах. Разом ми приближаємо день нашої Перемоги», - зазначила Наталія Хорошова.