Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Актуально: представники бізнес асоціацій Хмельниччини долучилися до процесу популяризації застосування підприємцями РРО/ПРРО

опубліковано 14 січня 2022 о 12:04

На базі комунікаційного майданчика виробничого об’єднання «Адвіс» відбувся «круглий» стіл представників Головного управління ДПС у Хмельницькій області та бізнес асоціацій з роз’яснення базових законодавчих новацій щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій фізичними особами підприємцями - платниками єдиного податку першої – четвертої групи з 1 січня 2022 року та Порядку обліку товарнх запасів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 03.09.2021 №496.

У ході робочої зустрічі начальник відділу планових перевірок оподаткування фізичних осіб управління податкового аудиту ГУ ДПС в області Сергій Ворник ознайомив її учасників з останніми змінами та нововведеннями у порядку застосування РРО та ПРРО з початку 2022 року, нагадав про переваги застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, алгоритм їх реєстрації та користування.  

Учасники зустрічі зійшлися на думці, що найбільш комфортною і сучасною формою використання касових апаратів є програмні реєстратори розрахункових операцій, а загалом застосування РРО/ПРРО є важливою умовою для детінізації економіки, легалізації фактично отриманих доходів, сплати податків до бюджету, збільшення податкових надходжень.

«Бізнес має розуміти, що правила гри мають бути чесними і прозорими. Тільки у такий спосіб можна досягти результату в економічному розвитку, створенні робочих місць, системному наповненні бюджету. Попри усі складнощі нинішньої ситуації з енергоносіями, ми маємо спільно реалізовувати намічено і спільно досягати мети. Що стосується касових апаратів, то потрібно активізувати популяризацію цього процесу і ми готові сприяти цьому», - зауважив у ході діалогу голова регіонального відділення Союзу промисловців та підприємців, член громадської ради при Головному управлінні ДПС у Хмельницькій області Іван Дунець. 

Під час діалогу з підприємцями представники ДПС нагадали також усім присутнім на сервісній підтримці малого бізнесу, популяризації одноразового добровільного декларування, використанні електронної звітності та Електронного кабінету платника. Загалом у ході спілкування податківців з представниками підприємницької спільноти обласного центру підтверджено налаштованість сторін на співпрацю, активну мотивацію щодо забезпечення розвитку бізнесу та системної сплати податків.