Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#На_часі: про податкові новації розповіли в Ізяславській ДПІ

опубліковано 13 січня 2022 о 16:45

В Ізяславській ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області відбулась зустріч начальника Олександри Семендяк з фізичними особами підприємцями з питань  застосування РРО, ПРРО з 1 січня 2022 року та інших новацій податкового законодавства.

Олександра Семендяк проінформувала що з 1 січня 2022 року є обов'язковим застосування реєстраторів розрахункових операцій або програмних реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку другої-четвертої груп, які проводять готівкові розрахунки незалежно від обраного виду діяльності.

З 2022 року не повинні використовувати РРО/ПРРО лише ФОПи 1-ї групи. За словами очільниці, РРО повинні застосовувати ресторани та кафе, турагенції та туроператори, готелі, інтернет-магазини, продавці текстилю, магазини секондхенду тощо та всі ФОПи, крім платників єдиного податку першої групи, які не мають найманих працівників і здіснюють роздрібну торгівлю за готівку на ринках.

Також Олександра Семендяк розповіла про Порядок ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб – підприємців, у тому числі платників єдиного податку, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 03.09.2021 № 496 та наголосила, що Порядок № 496 не поширює свою дію на платників єдиного податку І групи.

Крім цього, розповіла  присутнім про порядок заповнення та подання спецдекларації з одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів.

Поінформувала про необхідність подання заяви за формою 5–ДР  у випадку зміни реєстраційних даних платника, таких як адреса місця реєстрації чи зміна  прізвища. Наголосила, що недостовірність таких даних може бути однією з причин неотримання інформації про нарахування майнових податків та виникнення боргу.