Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В старосинявській ДПІ провели робочу зустріч з підприємцями

опубліковано 13 січня 2022 о 17:32

На зустрічі з підприємцями начальник Старосинявської ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області Галина Гук розповіла про застосування у 2022 році РРО чи ПРРО, ознайомила з кампанією одноразового декларування, обов’язком окремих категорій підприємців вести облік товарних запасів та іншими новаціями.

За словами Галини Гук, уже з 1 січня 2022 року застосування касових апаратів при здійсненні готівкових розрахунків стало обов’язковим для усіх ФОПів “спрощенців”, окрім тих, які перебувають на 1 групі.

Водночас нагадала, що законодавство вже у 2021 році зобов’язує фізичних осіб-підприємців, які здійснюють реалізацію технічно-складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту; реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення;  реалізацію ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння застосовувати РРО/ПРРО.

Крім цього, нагадала присутнім про необхідність з 26 листопада певним категоріям фізичних осіб – підприємців, які входять до групи ризикових та адмініструють ПДВ, вести облік товарних запасів за новими правилами,  порядок ведення, якого затверджено наказом Міністерства фінансів України від 03.09.2021 року № 496.

Галина Гук також розповіла про кампанію одноразового добровільного декларування, зазначивши, що з 1 вересня п.р. громадяни, які мають у власності активи, придбані за кошти, податки з яких не були сплачені можуть скористатися правом на податкову амністію. Посадовиця зазначила, які активи підлягають декларуванню, за якими ставками, розповіла як подавати одноразову декларацію та коли сплачувати одноразовий збір.

Крім цього, керівник інспекції поінформувала про електронні сервіси ДПС, зокрема про використання Електронного кабінету, про переваги сплати податків через єдиний рахунок та право на податкову знижку, скористатися яким громадяни мають змогу до кінця року.