Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про одноразове добровільне декларування та порядок сплати одноразового збору до бюджету розповідали під час зустрічі

опубліковано 23 листопада 2021 о 11:42

Сьогодні у Білогірській ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області було проведено чергову зустріч з платниками податків, щодо одноразового добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету.

Відкриваючи захід, начальника ДПІ Василь Олуйко повідомив, що платник податків, який бажає здійснити добровільне декларування, може заповнити декларацію, підписати її та надіслати до ДПС скориставшися сервісом «Електронний кабінет». Після подання такої декларації ДПС протягом 60 днів здійснить камеральну перевірку зазначеної в ній інформації.  

Під час зустрічі посадовець розповів які активи підлягають декларуванню, ставки оподаткування таких активів, терміни сплатити нарахованих податків, а також акцентували увагу на можливості розтермінувати сплату збору.

Крім того, звернуто увагу присутніх на актуальність сервісу «Електронний кабінет» для суб’єктів господарювання і громадян та нагадав, що з 1 січня 2021 року функціонує єдиний рахунок для сплати податків, зборів та єдиного внеску, який платники податків за бажанням може використовувати для сплати грошових зобов’язань.