Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Актуальні питання кампанії одноразового добровільного декларування під час онлайн-зустрічі

опубліковано 23 листопада 2021 о 11:43

У Теофіпольській ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області відбулася зустріч з платниками податків під час якої обговорювались питання щодо одноразового добровільного декларування.

«До 01 вересня 2022 року триватиме кампанія одноразового добровільного декларування. Це можливість для декларантів легалізувати свої статки, без обов’язку підтверджувати походження активів», - зауважила  під час заходу фахівець ДПІ Олена Левчук.

Також Олена Левчук наголосила, що у разі якщо декларантом у повному обсязі сплачено суми збору з одноразового добровільного декларування, то він звільняється від відповідальності за порушення податкового і валютного законодавства.

Під час зустрічі фахівець ДПІ розповіла також про  активи, які підлягають декларуванню, розрахунок бази для нарахування збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування та порядок подання декларації.

Нагадуємо, з інформацією щодо порядку декларування фізичними особами належним їм активів можна ознайомитись за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya

Крім того, звернуто увагу присутніх на актуальність сервісу «Електронний кабінет» для суб’єктів господарювання і громадян та нагадала, що з 1 січня 2021 року функціонує єдиний рахунок для сплати податків, зборів та єдиного внеску, який платники податків за бажанням може використовувати для сплати грошових зобов’язань.