Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Актуальний_формат: податкові новації стали предметом обговорення у виші древнього Кам’янець-Подільського

опубліковано 19 жовтня 2021 о 10:26

У навчальному корпусі Подільського державного аграрно-технічного університету за участю начальника Кам’янець-Подільської ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області Ігоря Бєлка, докторів економічних наук, професорів ПДАТУ Миколи Місюка, Алли  Чикуркової, Оксани Бялковської,  студентів, представників територіальних громад та керівників сільськогосподарських підприємств, відбулося  засідання  робочої групи із проведення моніторингу  освітньої  програми  «Публічне управління та  адміністрування».

Під час дискусійного обговорення проблемних питань, пов’язаних із  підготовкою спеціалістів та застосування їх знань у  сьогоденні,  розглянуто ряд  законодавчих  новацій.  У першу чергу – питання одноразового добровільного декларування  активів  фізичними особами як цивілізованого способу легалізації доходів та набуття статусу сумлінного платника податків, а також запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Також, начальник ДПІ звернув увагу присутніх на питання, які  пов’язані із:легалізацією найманої праці та своєчасності сплати податкових  зобов’язань із податку на майно та земельного податку.

Крім цього учасникам засідання наголошено на можливості,  які надає Електронний кабінет  платника податків та взагалі електронні сервіси запроваджені Державною  податковою службою України.

«Нинішня зустріч засвідчила, що студенти цікавляться і знають податкову новації. А такі пряму контакти розширюють їх кругозір і дозволять нам ознайомитись з їхнім трактуванням проблемних питань і шляхами їх розв’язання», - розповів начальник Кам’янець-Подільської ДПІ Ігор Бєлко.