Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Актуальна_тема: у Теофіполі податківці розповідають платникам про переваги добровільного декларування активів фізосіб

опубліковано 19 жовтня 2021 о 10:24

Начальник Теофіпольської ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області Валентина Грицаюк провела низку робочих зустрічей з платниками за темою одноразового добровільного декларування активів фізичних осіб.

Зокрема, наголошено практичному застосуванні положень Закону України від 15 червня 2021 року № 1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

«Держава через податкову амністіє дає можливість громадянам повернути кошти та інші активи у легальний обіг. Це цивілізований і демократичний формат виходу на легальні прозорі взаємини і можливість розпочати легальну бізнесову діяльність», – наголосила Валентина Грицаюк.

Посадовець детально розповіла присутнім, що таке добровільне декларування активів, хто є декларантами, які існують обмеження та заборони, які об’єкти не можуть бути задекларованими.

«Декларація подається безпосередньо декларантом в електронній формі засобами електронного зв’язку через електронний кабінет з 01 вересня 2021 року до 01 вересня 2022 року. Крім того, проінформував присутніх щодо функціонуючих електронних сервісів ДПС та інших можливостей сервісу «Електронний кабінет», - наголосила податківець.

Керівник податкової інспекції наголосила, що приклади заповнення Декларації розміщено у банері «Одноразове добровільне декларування» на вебпорталі Державної податкової служби України.

Паралельно з основною темою обговорюються питання виконання плану бюджетних надходжень, залучення додаткових резервів наповнення місцевого бюджету, сплати майнових податків, погашення податкового боргу.