Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Робочі_зустрічі: Городоцькі податківці на ринку обговорювали з платниками податків новації податкового законодавства та необхідність легалізації найманої праці

опубліковано 24 вересня 2021 о 12:27

Начальник Городоцької ДПІ Наталія Хорошова з метою наповнення бюджетів усіх рівнів, задля підвищення податкової культури платників податків поспілкувалася з ними на ринках.

Під час таких зустрічей розповіла про обов’язкову реєстрацію суб’єктами господарювання найманих осіб та оплату праці у розмірі не менше мінімальної заробітної плати.

Відповідно до вимог чинного законодавства, при оформленні працівника на роботу в обов’язковому порядку укладається трудовий договір, який оформлюється наказом. Також слід обов’язково повідомити органи ДПС про прийняття працівника на роботу.

Наталія Хорошова повідомила платникам податків, що для роботодавця наслідками використання найманої праці без належного оформлення є застосування фінансових санкцій. Працівник, будучи неофіційно працевлаштованим, позбавлений права на гідні умови праці, захист від незаконного звільнення, права на визначену законодавством тривалість робочого часу і відпочинку, соціального страхування у разі втрати працездатності, і як наслідок права на пенсійне забезпечення.

Працівники можуть через Електронний кабінет з використанням електронного цифрового підпису перевірити чи сплачує роботодавець за них податки, для чого необхідно сформувати відповідний запит за посиланням http://cabinet.tax.gov.ua».

Наталія Хорошова також відповіла на запитання громадян щодо застосування діючого податкового законодавства.

«Відповіді на окремі питання щодо податкової амністії, запровадженої Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» можна знайти на офіційному субсайті Головного управління ДПС у Хмельницькій області», - зазначила Наталія Хорошова.