Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#ZOOM_конференція: актуальна онлайн-зустріч із бізнес-активом

опубліковано 24 вересня 2021 о 13:35

Головне управління ДПС у Хмельницькій області проводить регулярні ZOOM-конференції та наради із бізнес-спільнотою краю.

Днями відбувся черговий відеосемінар, участь у якому взяли представники бізнесу, заступник начальника Головного управління ДПС в області Вячеслав Семенюк та фахівці Головного управління.

Серед основних питань, які обговорювали учасники онлайн-семінару, були шляхи погашення податкового боргу, легалізація найманої праці, своєчасна орендна сплата за землю та податкова амністія.

Посадовець наголосив учасникам ZOOM-конференції щодо актуальних питаннях щодо сплати майнових податків. Податківці розповіли громадянам про підстави для нарахування плати за землю (земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності), податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки,  і транспортного податку. Також розглянуто норми законодавства про існуючі пільги щодо сплати таких податків. Наголосили на важливості наповнення місцевого бюджету, з якого відбувається фінансування будівництва шкіл, лікарень, ремонту доріг та інших важливих для громади сфер.

Крім того, податківці роз’яснили положення Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

«Одноразове добровільне декларування активів - цивілізована легалізація доходів та можливість використовувати їх без застережень у майбутньому» - підсумував Вячеслав Семенюк.