Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Білогірщині відбувся круглий стіл щодо одноразового декларування

опубліковано 24 вересня 2021 о 12:22

Фахівцями Білогірської ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області проведено круглий стіл щодо роз’яснення  норм Закону України від 15 червня 2021 року № 1539-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

У ході заходу, присутнім повідомили, що з 1 вересня громадяни України мають можливість подати одноразову добровільну декларацію із зазначенням активів, що їм належать, і з яких не були сплачені податки і збори.

Декларування активів здійснюється виключно за бажанням громадянина, який має право на таке декларування та подається до Державної податкової служби України виключно в електронній формі. Процедура декларування абсолютно добровільна. Більше того, декларант не повинен підтверджувати джерела своїх доходів.

Одноразове (спеціальне) добровільне декларування відбувається шляхом подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації до Державної податкової служби України через приватну частину Електронного кабінету у розділі «Одноразова (спеціальна) добровільна декларація».

Після отримання від платника «звітної»/  «нової звітної»/ «уточнюючої» декларацій у приватній частині Електронного кабінету платнику буде направлено повідомлення щодо реквізитів для сплати сум за відповідною територію із зазначенням згенерованного QR-коду кодом платежу 110111000.

При скануванні QR-коду на смартфоні користувача автоматично відкриватиметься мобільний застосунок банку зі сформованими реквізитами рахунків для сплати платежу.

У разі якщо платником була змінена адреса відповідно до «нової звітної» або «уточнюючої» декларацій платнику буде  направлено повідомлення з оновленими реквізитами для сплати суми збору.

В Електронному кабінеті забезпечено автоматичне заповнення платіжного доручення на підставі даних платника, інформації про бюджетні рахунки».