Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Актуально: ізяславські податківці популяризують податкову амністію через спілкування у ЦНАП

опубліковано 14 вересня 2021 о 15:20

У Центрі надання адміністративних послуг Ізяславської міської територіальної громади за ініціативою начальника Ізяславської ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області Олександри Семендяк проведено робочу зустріч з начальником відділу ЦНАПу Наталією Скоць щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету та зміни реєстраційних даних фізичних осіб(ДРФО).

Учасники зустрічі у форматі питання-відповіді проаналізували, які саме активи фізичної особи можуть бути об’єктами такого декларування та хто може бути декларантом.

Присутні домовилися про подальшу популяризацію активного виконання громадянами норм Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

«Завдяки легалізації активів, які були приховані від оподаткування, легальна економіка вийде на якісно новий рівень розвитку. До того ж територіальна громада матиме не лише додаткові бюджетні надходження, але й громадян, які використавши законне право легалізувати свої активи, матимуть у майбутньому позитивну податкову історію», - зауважила Олександра Семендяк.

Крім того, посадовиця наголосила, що одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається декларантом виключно в електронній формі через Електронний кабінет.