Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Віньковецькі податківці обговорили перспективи наповнення місцевого бюджету та співпрацю з бізнесом

опубліковано 14 вересня 2021 о 15:20

За ініціативою податківців Віньковецької державної податкової інспекції ГУ ДПС у Хмельницькій області відбулася робоча зустріч з працівниками відділу фінансів Віньковецької селищної ради з питань надання практичної допомоги щодо отримання звітності в розрізі джерел доходів та звітності в розрізі платників податків-юридичних осіб про суми нарахованих та сплачених до місцевих бюджетів податків та зборів.

Також фахівці податкової інспекції проінформували присутніх, що 21.07.2021 набрав чинності Закону України від 15 червня 2021 року №1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету», який створює стимули для виведення з тіні доходів, прихованих від оподаткування, та сприятиме залученню в економіку країни додаткових ресурсів.

Відтак Закон визначає особливості проведення одноразового (спеціального) декларування активів фізичних осіб, яке розпочалось з 1 вересня 2021 року і триватиме до 1 вересня 2022 року. Посадовець розповів і про те, хто може скористатись таким декларуванням, які об’єкти необхідно декларувати, які ставки збору необхідно застосовувати, способи подання декларації та терміни сплати збору за результатами одноразового декларування.

За словами податківців, платник податків, який бажає здійснити добровільне декларування, зможе заповнити декларацію, підписати її та надіслати до ДПС через приватну частину Електронного кабінету.

Після цього декларація підлягатиме камеральній перевірці в ході, якої ДПС з’ясовуватиме, чи дійсно існують задекларовані активи. Зокрема, перевірятиме чи гроші знаходяться на рахунку, який був відкритий у рамках кампанії одноразового декларування, та правильність застосування ставок.

Також йшла мова про застосування РРО/ПРРО.