Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Актуальний_формат: спільно дбати про розвиток громади – під таким гаслом працюють у Новій Ушиці

опубліковано 09 вересня 2021 о 13:42

У Новоушицькій ДПІ взяли за правило постійно інформувати об’єднану територіальну громаду про новації у податковому законодавстві. З початку інформаційної кампанії щодо популяризації податкової амністії фахівці податкової інспекції постійно ознайомлюють платників із основними положеннями Закону України від 15.06.2021 № 1539 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

«Легалізувати свої активи, які були приховані від оподаткування, громадяни мають змогу впродовж року з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року шляхом подання спеціальної декларації», - зауважив Григорій Гребенюк.

У ході зустрічей постійно наголошується, що добровільному декларуванню підлягають валютні цінності, нерухоме та рухоме майно, земельні ділянки, цінні папери, паї у майні юридичних осіб, інші корпоративні права; будь-які джерела отримання дивідендів чи інших видів доходу, наприклад, депозит у банку, права інтелектуальної власності, пам’ятні монети і банкноти. Для того, щоб задекларувати готівкові гроші, які не розміщені на рахунку в банку, їх потрібно розмістити на спеціальному рахунку в банку України до подання декларації. Йде мова і про те, що за якими ставками оподатковуються задекларовані активи, і наголошено, що одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається безпосередньо декларантом в електронній формі через Електронний кабінет платника.

У ході діалогу також обговорюється питання використання електронних сервісів ДПС жителями громади, стан погашення заборгованості по платежах, проведення операції «Урожай», питання сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, адже належний облік об’єктів нерухомості забезпечить додаткові надходження до бюджету.