Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#На_часі: у Теофіпольській ДПІ для громадськості проведено практикуми щодо одноразового добровільного декларування

опубліковано 09 вересня 2021 о 13:41

Провідний фахівець Теофіпольської  ДПІ  Головного управління ДПС у Хмельницькій області Олена Левчук провела практикуми для громадян, під час якого учасників навчання проінформували про запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб.               

До відома присутніх було доведено, що з 1 вересня 2021 року громадяни України матимуть право задекларувати активи, з яких не були сплачені податки, та таким чином легалізувати їх. Ця можливість надана нормами закону про проведення одноразового добровільного декларування.

У ході зустрічі Олена Левчук зазначила, що проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб відбуватиметься з 1 вересня 2021 р. до 1 вересня 2022р. та є правом, а не обов’язком громадянина. Виключно за власним бажанням особа може задекларувати свої активи, які раніше не були оподатковані.

Також було доведено інформацію за якими ставками оподатковуватимуться задекларовані активи під час одноразового декларування, які активи можуть бути задекларовані, хто зобов’язаний задекларувати свої активи та інші питання, які були цікаві присутнім.

Наприкінці заходу учасникам запропоновано друковану продукцію зазначеної тематики та рекомендовано долучатися до інформаційних ресурсів ДПС.