Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Робочі_зустрічі: на Хмельниччині економічно активні підприємства-боржники залучаються до актуального діалогу

опубліковано 09 вересня 2021 о 14:42

Тема погашення податкового боргу стала предметом обговорення на черговій робочій зустрічі заступника начальника Головного управління ДПС у Хмельницькій області Валерія Коновальчука з керівниками економічно активних підприємств-боржників, у ході якої було наголошено, що скорочення податкового боргу є одним із пріоритетних напрямів роботи.

Як зазначив у коментарі за результатами зустрічі посадовець ГУ ДПС, з метою скорочення податкового боргу податківці спільно з органами місцевої влади постійно проводять зустрічі з керівництвом найбільших підприємств-боржників. Адже ці додаткові надходження, направляються на виконання важливих на сьогодні соціальних зобов’язань перед громами та громадянами.

Щодо оперативної статистики, то протягом січня-серпня 2021 року від вказаних заходів у рахунок погашення податкового боргу до бюджету надійшло понад 100 мільйонів гривень, також упереджено виникнення податкового боргу по низці бюджетоформуючих підприємств області.

«Ділове спілкування з платниками сприяє формуванню у них належного рівня податкової культури та громадської свідомості з метою підвищення рівня добровільної сплати платежів до бюджету, усвідомлення неминучості відповідальності та застосування законодавчо встановлених санкцій за несвоєчасну сплату податкових зобов’язань. Тут важливим також є аспект упередження появи податкового боргу та налаштування платника на добровільну сплату податків», - розповів Валерій Коновальчук.

У цьому зв’язку варто нагадати і про одноразове добровільне декларування активів фізичних осіб, що стартувало 1 вересня 2021 року, як один із ключових моментів реальної легалізації доходів та створення умов для отримання громадянами прибутків у правовому полі.