Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Актуально: Нетішинська атомна станція долучається до роз’яснення норм одноразового добровільного декларування

опубліковано 09 вересня 2021 о 13:40

Про спільне інформування громадян щодо права на податкову амністію в ході робочої зустрічі у ZOOM домовилися начальник Нетішинської ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області Наталія Волк та заступник начальника ВП ХАЕС Альвіна Шестак.

 «Громадяни потребують інформації про практику одноразового добровільного декларування, оскільки мешканці найчастіше спілкуються з різних соціальних питань саме з представниками органів місцевого самоврядування. Тому ми обговорити конкретні спільні кроки задля поширення інформації щодо подання добровільної спеціальної декларації серед широкого загалу», - зазначила Наталія Волк.

Як зазначила очільниця ДПІ, з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року громадяни мають змогу шляхом подання спеціальної декларації легалізувати свої активи, які були приховані від оподаткування.

Нагадаємо, що відповідно до вимог чинного законодавства, одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається виключно декларантом в електронній формі.

Також, Наталія Волк розповіла про об’єкти, які підлягають обов’язковому декларуванню, а які можна не декларувати, однак при цьому буде вважатися, що податки з таких активів сплачені. До останніх, зокрема, відносяться квартири, площа яких не перевищує 120 кв.м, житлові будинки, площею не більше 240 кв.м та земельні ділянки у межах безоплатної приватизації. Не підлягає обов’язковій декларації один транспортний засіб особистого некомерційного використання та інші активи, сумарна вартість яких не перевищує 400 тисяч гривень.

Водночас очільниця зауважила, що одноразове декларування є добровільним, тобто громадянин самостійно приймає рішення про подання спеціальної електронної декларації. При цьому, у випадку декларування таких активів, декларант звільняється від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності.

Більш детально потенційні декларанти можуть ознайомитися з  положеннями пропонованої податкової амністії на  субсайті Головного управління ДПС у Хмельницькій області.