Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#На_часі: у Білогір’ї податківці з представниками територіальної громади обговорили добровільне декларування

опубліковано 09 вересня 2021 о 13:40

Актуальна тема одноразового добровільного декларування доходів активів фізичних осіб стала предметом обговорення під час зустрічі начальника Білогірської ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області Василя Олуйко провів зустріч із заступником голови Білогірської ОТГ Романом Муляром та старостами сіл.    

Очільник податкової інспекції зазначив, що одноразове (спеціальне) добровільне декларування проводиться  з 01 вересня 2021 року до 01 вересня 2022 року та передбачає сплату збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування. Громадяни України, які мають активи, що не були оподатковані належним чином, можуть добровільно пройти одноразове (спеціальне) декларування, сплатити одноразовий збір та легалізувати такі активи. Податкова амністія розповсюджується, зокрема, на такі активи у вигляді грошових коштів, валютних цінностей, цінних паперів, рухомого та нерухомого майна в Україні та закордоном.

Василь Олуйко акцентував увагу присутніх на тому, що одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається виключно декларантом в електронній формі через електронний кабінет, вхід до якого здійснюється за допомогою електронного цифрового підпису.

Наприкінці заходу учасникам зустрічі надано відповіді на запитання та рекомендовано долучитися до інформаційних ресурсів ДПС.