Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Робочі зустрічі: податкова амністія - з громадянами Теофіпольщини обговорили деталі одноразового декларування активів

опубліковано 16 серпня 2021 о 11:01

 

Нещодавно в Теофіпольській ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області в.о. начальника Оленою Левчук проведено ряд зустрічей з громадянами по питанню особливостей одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету.

Олена Левчук ознайомила присутніх із Законом України від 15 червня 2021 року №1539 «Про внесення змін до Податкового кодексу України», яким врегульовано особливості застосування одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів.

Звернула увагу присутніх на той факт, що одноразове декларування є виключно добровільним і громадяни повинні самостійно прийняти рішення, при цьому у випадку декларування таких активів, декларант звільняється від будь якої відповідальності.

На зустрічі були обговорені важливі моменти, такі як терміни подання та сплати збору, категорії осіб, які можуть скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням та розміри ставок оподаткування доходів, які будуть задекларовані в рамках амністії.

Учасники зустрічі мали можливість задати питання та отримати на них кваліфіковані відповіді. Також було досягнуто домовленостей про взаємодію в інформаційному просторі для подальшого інформування населення про можливість скористатись новим сервісом.