Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ZOOM_контакт: актуальні питання погашення податкового боргу обговорено з економічно активними сільгоспвиробниками

опубліковано 16 серпня 2021 о 10:45

У форматі ZOOM конференції заступник начальника Головного управління ДПС у Хмельницькій області Валерій Коновальчук та начальник управління по роботі з податковим боргом Оксана Дмитрієва провели співбесіду з керівниками економічно активних сільськогосподарських підприємств-боржників щодо шляхів погашення податкового боргу підприємств та недопущення такої ситуації в майбутньому.

У ході діалогу наголошено на можливих джерелах сплати грошових зобов’язань та погашення податкового боргу. Також зосереджено увагу на операціях із заставним майном, яке може бути реалізоване в рахунок погашення наявних боргів та доведено інформацію щодо проведеної позовної роботи ГУ ДПС в області зі стягнення заборгованості до бюджету. 

В цілому із 44 підприємств-виробників сільськогосподарської продукції, які мали податковий борг на початок жнивної кампанії, уже 16 сільгоспвиробників погасили податковий борг, як результат, до бюджету спрямовано майже півтора мільйона гривень.

«Показово, що до роботи из погашення податкового боргу активно долучились керівниками територіальних громад, оскільки ця робота приносить додаткові кошти до бюджету і їх розвитку», - підкреслив заступник начальника Головного управління ДПС у Хмельницькій області Валерій Коновальчук.

У ході онлайн зустрічі наголошено на роз’ясненні застосування процедури впорядкування податкового боргу, що  передбачена Законом України від 04.12.2020 № 1072-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», який набрав чинності 10 грудня 2020 року.

Окремим пунктом обговорення стали позитивні аспекти проведення  одноразового добровільного декларування активів фізичних осіб – податкової амністії. Закон дає реальну можливість громадянам, котрі набули активи і не сплатили з них податки, легалізувати у правовому полі отримані доходи, отримавши при цьому позитивну податкову історію. Уже з 1 вересня 2021 року можна буде подати через Електронний кабінет одноразову (спеціальну) добровільну декларацію, - наголосили податківці.