Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На_часі: одноразове добровільне декларування є правом, а не обов’язком фізичної особи - зазначають у Деражнянській ДПІ

опубліковано 16 серпня 2021 о 11:46

З метою ефективної імплементації Закону України від 15.07.2021 № 1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України, щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплатити одноразового збору до бюджету» начальником Деражнянської ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області Олександром Ломаєм проведено зустріч з платниками податків та громадянами.

Очільник ДПІ розповів всім присутнім про основні норми даного Закону, зокрема, що таке добровільне декларування та протягом якого періоду необхідно декларувати активи. Також, звернув увагу на об’єкти добровільного декларування, ставки оподаткування та терміни сплати задекларованого збору, а так ож активи, які звільняються від декларування.

Такрож зазначив, що детальніше декларанти можуть ознайомитись з нюансами податкової амністії на сайті Головного управління ДПС у Хмельницькій області у банері одноразове добровільне декларування.

Одночасно на зустрічі було обговорено питання щодо збільшення надходжень до місцевого бюджету, зменшення податкової заборгованості зі сплати податків і зборів, легалізація  найманих працівників та застосування СГД реєстраторів розрахункових операцій.  

Також Олександр Ломай надав роз’яснення та рекомендації з приводу формування в «Електронному кабінеті» інформації щодо стану розрахунків платників з бюджетом.