Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#На_часі: популяризація одноразового добровільного декларування на Полонщинні

опубліковано 12 серпня 2021 о 10:50

В.о. начальника Полонської ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області Ольга Янковська провела  зустріч з головою Полонської ОТГ Францом Скримським, директором СВК «Лабунський» Миколою Олицьким та підприємцями міста з метою пошуку додаткових резервів наповнення місцевого бюджету, роз’яснення податкового законодавства щодо нарахування та сплати майнових податків та особливості застосування одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб.

Під час зустрічі присутні обговорили питання резервів наповнення місцевого бюджету за рахунок сплати майнових податків, легалізації трудової зайнятості, залучення до цієї роботи активу територіальної громади, проаналізували підстави для нарахування плати за землю (земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності), податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки,  і транспортного податку. Окремо розглянули норми законодавства про існуючі пільги щодо сплати таких податків.

Також були окреслені основні питання інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо інформування платників про можливості закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

На завершенні заходу присутні домовились, що лише відкрита співпраця податківців з органами місцевого самоврядування дає можливість популяризувати серед громадян застосування одноразового (спеціального) добровільного декларування, вирішення проблемних питань та забезпечення збільшення надходжень до місцевого бюджету громади.