Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Робочі_зустрічі: летичівські податківці працюють над роз’ясненням неохідності повернення активів фізичних осіб у легальний обіг

опубліковано 12 серпня 2021 о 09:40

Начальником Летичівської ДПІ Оленою Савіцькою з метою популяризації Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» проведено зустріч з громадянами Меджибізької територіальної громади.

 

Під час зустрічі, зокрема, роз’яснено, що збір з одноразового (спеціального) добровільного декларування – це одноразовий обов'язковий платіж, розмір якого самостійно розраховується декларантом з вартості належних йому активів з урахуванням ставок такого збору (визначених підрозділом, та відображається ним в одноразовій (спеціальній) добровільній декларації.

Також податківці повідомили громадян хто може бути декларантом одноразового (спеціального) добровільного декларування, які саме активи можуть бути об’єктами такого декларування, а які не можуть, а також порядок сплати одноразового збору до бюджету та можливість його розстрочення.

«Реалізація права на одноразове (спеціальне) добровільне декларування не лише підвищить податкову культуру громадян, але й сприятиме наповненню бюджету та розвитку економіки. На сьогодні для територіальної громади це дуже важливо, адже працюємо на спільний результат», - зазначила Олена Савіцька.