Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Робочі_зустрічі: актив територіальної громади стає діловим партнером податківців у стимулюванні надходжень до бюджету

опубліковано 23 липня 2021 о 10:05

За ініціативи начальника Хмельницької державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Хмельницькій області Анатолія Щепанського та заступника начальника державної податкової інспекції Чмелюка Івана відбулась чергова зустрічі з представниками Лісовогринівецької громади. На зустрічі обговорювались питання наповнення місцевого бюджету, проблемні питання щодо сплати земельного податку, орендної плати, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Особливу увагу приділено налагодженню співпраці щодо виявлення та забезпечення додаткових надходжень до бюджету та питанням  інвентаризації земель, податкового боргу та подання податкової звідності, а також  новації в застосуванні  програмних РРО  платниками податків.

Під час зустрічі обговорювали питання щодо проведення інвентаризації обліку землевласників та землекористувачів на території Лісовогринівецької територіальної громади. Йшла мова про порядок нарахування плати за землю для фізичних осіб, податкові пільги по земельному податку. Також приділено увагу необхідності інвентаризації договорів оренди земельних ділянок на предмет актуальності нормативно-грошової оцінки землі, ставки орендної плати та  земельного податку, а крім того оподаткування нерухомого майна, відмінного від земельної ділянки тощо.

Крім того, під час зустрічі значна увага приділялась співпраці з територіальної громадою щодо прийняття обґрунтованих рішень по ставках місцевих податків і зборів.

Також обговорювались питання податкового боргу  суб’єктів господарювання, які здійснюють свою діяльність на території Лісовогринівецької громади, але не сплачують податки у її бюджет, зокрема ПДФО. Поряд з тим, учасники зустрічі зосередили увагу на необхідності ефективної взаємодії та обміну інформацією, у рамках передбачених діючим законодавством, а також безумовному реагуванню підрозділами ГУ ДПС у Хмельницькій  області на факти порушення суб’єктами господарювання вимог нормативно-правових актів, що регулюють правовідносини у сфері сплати та збору податків.

«Обов’язковим елементом обговорення та презентації податкових новацій є можливість платникам подати податкову звітність, не відвідуючи податкову інспекцію, а скориставшись електронним сервісом ДПС – Е-кабінетом платника. По-друге, в умовах децентралізації значно зросла роль і відповідальність органів місцевого самоврядування за надходження коштів до місцевих скарбниць.     Відтак, співпраця податківців з територіальними громадами – є одним із важливих та дієвих напрямів наповнення місцевих бюджетів», - розповів про результати робочої зустрічі заступник начальника Головного управління ДПС у Хмельницькій області Вячеслав Семенюк.

  

P.S. Спілкуйтесь з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»: https://t.me/infoTAXbot. Більше інформації на офіційних сторінках у соціальній мережі Фейсбук:  Державка податкова служба  України https://www.facebook.com/TaxUkraine