Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Які документи надаються для отримання ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними та/або тютюновими виробами

опубліковано 23 липня 2021 о 09:47

Головне управління ДПС у Хмельницькій області звертає увагу, що СГ для отримання ліцензій на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та/або тютюновими виробами, подають податковому органу заяву на видачу відповідної ліцензії та документ, що підтверджує сплату квартальної суми за таку ліцензію з відміткою банку.

Роздрібну торгівлю алкогольними напоями (крім столових вин)  та  тютюновими виробами  СГ, у тому числі  виробники,  можуть здійснювати лише за наявності ліцензій на роздрібну торгівлю.

Ліцензія видається за заявою СГ, у якій вказується вид господарської діяльності, на провадження якого СГ отримує ліцензію, зокрема, роздрібна торгівля алкогольними напоями чи тютюновими виробами.

У Заяві   на ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями додатково зазначаються адреса місця торгівлі, перелік РРО/ПРРО (книг обліку розрахункових операцій), які знаходяться у місці торгівлі, та інформація про них: модель, модифікація, заводський номер, виробник, дата виготовлення; реєстраційні номери посвідчень РРО (книг обліку РО), фіскальні номери ПРРО, які знаходяться у місці торгівлі, та дата початку їх обліку в контролюючих органах.

Плата за ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями справляється за кожний окремий, зазначений в ліцензії електронний контрольно-касовий апарат (книгу обліку РО), яка знаходиться у місці торгівлі, на роздрібну торгівлю тютюновими виробами за кожне місце торгівлі.

Плата за ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами вноситься щоквартально рівними частками і зараховується до місцевих бюджетів згідно з чинним законодавством.

Для контролю  за сплатою річної плати за ліцензії, СГ подає контролюючому органу, уповноваженому видавати ліцензії, копію платіжного доручення з відміткою банку про сплату.