Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Актуально: задекларована співпраця стає запорукою зайнятості населення – переконані податківці Славутчини

опубліковано 16 липня 2021 о 14:41

Як відомо, з 1 липня 2021 року на всій території України стартувала інспекційна кампанія з питань виявлення неоформлених трудових відносин, до якої залучені фахівці Державної податкової служби, Держпраці, інших контролюючих структур та органів місцевого самоврядування. Тому під час робочої зустрічі директора Славутської міськрайонної філії Хмельницького обласного центру зайнятості Сергія Пономарьова з начальником Славутської  державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Хмельницькій області Володимиром Яремчуком ґрунтовно і фахово обговорювались питання незадекларованої праці.

Сергій Пономарьов наголосив, що служба зайнятості, в рамках реалізації Національного плану спільних дій щодо зниження рівня незадекларованої праці на 2021 рік, є одним із відповідальних учасників заходів з проведення інформаційно-роз’яснювальних кампаній про переваги задекларованої праці та ризиків нелегальної праці для найманих осіб та роботодавців, які проводяться Державною службою України з питань праці.

Учасники зустрічі узгодили план подальшої співпраці щодо зниження рівня використання найманої праці без належного оформлення трудових відносин.

«Значна кількість  населення працездатного віку на Славутчині не отримує офіційних доходів. Податківці не можуть стояти осторонь такої ситуації. Адже відсутність цивілізованих трудових відносин позбавляє працівників, працевлаштованих нелегально, наступних важливих речей: гарантованої виплати заробітної плати; права на щорічну основну відпустку; оплату лікарняного листка; захисту від незаконного звільнення; отримання офіційної вихідної допомоги у разі звільнення за ініціативою роботодавця та ще багатьох прав та соціальних гарантій», - зазначив під час зустрічі Володимир Яремчук.