Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Актуальний_формат: Регіональна рада підприємців Хмельниччини долучилася до реалізації алгоритму спільних дій з декларування праці

опубліковано 16 липня 2021 о 15:00

Чергове засідання правління Регіональної ради підприємців його учасники присвятили актуальній темі – реалізації спільних заходів з протидії незадекларованій праці.

«Зважаючи на актуальність запропонованого для обговорення напрямку діяльності контролюючих органів – Державної податкової служби та Держпраці, члени Регіональної ради підприємців також виробили пакет пропозицій з приводу реалізації спільних заходів по легалізації праці. В цілому вони дають можливість здійснювати поступальний рух по суспільному ланцюгу: оформлення найманих працівників - сплата податків – розвиток громади і країни в цілому», - зазначила Регіональної ради підприємців Наталія Бєлякова.

У процесі розгляду порядку денного думками щодо практичної реалізації завдань з легалізації праці поділилися начальник Управління Держпраці у Хмельницькій області Олександр Малюзін, керівник підрозділу Віталій Роздорожний, провідні фахівці ГУ ДПС в області Сергій Ворник, Наталія Савчук та Віктор Чиж. Слушні пропозиції щодо детінізації найманої праці надійшли від громадських активістів Дмитра Шевченка, Юрія Ярини та Наталії Потапової.

Власне, у підсумку учасники засідання підтвердили правильність алгоритму дій, який полягає у відпрацюванні тіньового сегменту бізнесу, що знаходиться у групі ризику за ознакою несплати податків та здійснення виплат найманим працівникам «у конверті».

«Сьогоднішній наш меседж базується на масштабному аналізі та професійному моніторингу бізнесу, який все ще перебуває «у тіні», створюючи тим самим реальні перешкоди у конкурентному підприємницькому середовищі. Зрозуміло, що має бути баланс розстановки сил і засобів, коли люди працюють офіційно, податки сплачуються, громада розвиває інфраструктуру і задовольняє соціальні потреби жителів. Цього можна досягти як методом переконання, так і застосуванням механізму впливу», - підсумувала результати засідання директор Департаменту економічного розвитку Хмельницької обласної державної адміністрації Олена Бохонська.