Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Резонанс: на Хмельниччині суб’єкту господарювання не вдался приховати від податкової реалізацію підакцизної продукції на 13 млн гривень

опубліковано 16 липня 2021 о 15:15

Працівниками відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту  Головного управління ДПС у Хмельницькій області в ході перевірок мережі магазинів Хмельниччини встановлено мінімізацію сплати акцизного податку у сумі понад 600 тисяч гривень.

Так, у ході фактичної перевірки встановлено, що суб’єктом господарювання при здійсненні реалізації товарів підакцизної групи в розрахункових документах не зазначались обов’язкові реквізити, зокрема в фіскальних чеках не вказано суми акцизного податку в розмірі 5 відсотків з роздрібного продажу.

При проведенні детального аналізу баз даних ДПС встановлено факт невідповідності кількості та суми реалізації підакцизних товарів за даними декларації з акцизного податку.

Згідно системи зберігання і збору даних реєстраторів розрахункових операцій суб’єктом приховано реалізацію товарів підакцизної групи на суму понад 13 мільйонів гривень.  

За протиправну спробу мінімізувати сплату акцизного податку до суб’єкта господарювання застосовано штрафну санкцію у розмірі майже 100 тисяч гривень  та відшкодувати грошові зобов’язання.

ГУ ДПС у Хмельницькій області нагадує, що обов’язкові реквізити у розрахункових документах передбаченні Положенням про форму та зміст розрахункових документів, затвердженого Наказом Міністерства фінансів України від 21.01.2016 року №13 (у редакції Наказу Міністерства фінансів України від 18.06.2020 року №306).