Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#На_часі: у Полонному податківці активно роз’яснюють платникам податків законодавчі новації

опубліковано 16 липня 2021 о 14:40

Фахівці Полонської ДПІ проводять робочі зустрічі з платниками податків щодо різних актуальних питань податкового законодавства, зокрема, проведено тренінг щодо отримання громадянами податкової знижки та переваг подання звітності у режимі онлайн через Електронний кабінет.

«До прикладу, платник податку має право включити до податкової знижки у зменшення оподатковуваного доходу платника податку за наслідками звітного податкового року,  фактично здійснені ним протягом звітного податкового року витрати у вигляді суми коштів, сплачених платником податку на користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти для компенсації вартості здобуття відповідної освіти такого платника податку та/або члена його сім’ї першого ступеня споріднення», - розповів начальник податкової інспекції  Юрій Корнелюк.

Членами сім’ї фізичної особи першого ступеня споріднення для цілей розд. IV Податкового кодексу України (далі – ПКУ) вважаються її батьки, її чоловік або дружина, діти такої фізичної особи, у тому числі усиновлені.

У разі, якщо відповідні витрати підтверджені електронним розрахунковим документом, платник податків зазначає в податковій декларації лише реквізити електронного розрахункового документа.

Щоб отримати податкову знижку громадянам необхідно подати декларацію до податкових органів за місцем своєї реєстрації в один із наведених способів: особисто або уповноваженою на це особою; засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу; надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення.

Право на податкову знижку надається фізичним особам-резидентам України, які отримують заробітну плату, з якої сплачується податок на доходи фізичних осіб, - зауважив Юрій Корнелюк.