Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про легалізацію трудових відносин під час #робочої_зустрічі обговорили у Макові на Дунаєвеччині

опубліковано 04 червня 2021 о 15:28

Днями у Маківській ОТГ відбулась робоча зустріч з керівниками фермерських господарств з питання інформування роботодавців щодо основних положень законодавства про зайнятість та легалізації трудових відносин за участі начальника Дунаєвецької ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області Наталії Баранюк та представників ОТГ.

Учасники зустрічі обговорювали питання легалізації найманої праці, виплати заробітної плати не нижче законодавчо встановленого рівня, відповідальності суб'єктів господарської діяльності за порушення вимог чинного законодавства щодо не виплати заробітної плати, використання праці найманих робітників без належного документального оформлення нелегальної праці тощо.

Наталія Баранюк нагадала про необхідність інформування податкової служби про прийняття працівника на роботу з дотриманням вимог чинного законодавства, тобто до початку роботи новоприйнятого працівника. Назвала способи, якими можна подати повідомлення. Зокрема, звернула увагу на переваги подання податкової звітності в електронному вигляді як для платників податків, так  і для податкової служби, перелічила їх.

«Електронний кабінет – найбільш популярний сервіс Державної податкової служби України, який забезпечує безконтактну взаємодію платників та контролюючих органів з використанням сучасних інформаційно-комунікаційних технологій», - зазначила посадовець.

Під час зустрічі також роз’яснено порядок та особливості заповнення повідомлення про об’єкти оподаткування за формою №20-ОПП, застосування РРО/ПРРО та Закон 1072.

Наприкінці семінару платники податків отримали кваліфіковані відповіді на питання, що їх цікавили.