Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Робочі_зустрічі: віньковецькі податківці роз’яснили платникам порядок подачі об’єднаної звітності з ПДФО та ЄСВ

опубліковано 04 червня 2021 о 15:22

У Віньковецькій ДПІ під час робочої зустрічі податківці та платники розглянули питання подачі об’єднаної звітності з ПДФО та ЄСВ. Фахівці роз’яснили, що платники податку на доходи фізичних осіб подають податкову декларацію до 1 травня року, що настає за звітним, крім випадків, передбачених розд. IV Кодексу.

Починаючи з 1 січня 2021 року подавати звітність про нарахування ЄСВ слід у складі звітності з ПДФО. Новий податковий розрахунок затверджено Наказом Міністерства фінансів України від 15.12.2020 №773. Також платникам податків повідомили, що Розрахунок подається до податкового органу за основним місцем обліку, у т.ч. і за новим основним місцем обліку в разі зміни податкової адреси платника протягом року одним із таких способів», - розповів начальник ДПІ Андрій Щербанюк.

Зокрема, засобами електронного зв’язку в електронній формі;

- на паперових носіях,, завірених підписом керівника страхувальника і скріплених печаткою, разом з електронною формою звіту на електронних носіях інформації,

- на паперових носіях без подання електронної форми звіту, якщо в додатках до розрахунку заповнюється не більше 5 рядків;

- поштою з повідомленням про вручення й описом вкладення, якщо в додатках до розрахунку заповнюється не більше 5 рядків.

Зазначалося, що чинним законодавством не передбачено особливих термінів подання податкової декларації фізичними особами, які подали Заяву за ф. № 8-ОПП про припинення незалежної професійної діяльності.

Остаточний розрахунок податку на доходи фізичних осіб за звітний податковий рік здійснюється платником самостійно згідно з даними, зазначеними в податковій декларації, в якій поряд з доходами від провадження незалежної професійної діяльності повинні зазначатися інші доходи з джерел їх походження з України та іноземні доходи.

Фізична особа зобов’язана самостійно до 1 серпня року, що настає за звітним, сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену в поданій нею податковій декларації.

Присутні на заході учасники активно обговорювали виступи та висловили свою позицію з даних питань, ділячись власним досвідом. Загалом діалог грунтувався на тому, що податки мають платити усі.