Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Робочі_зустрічі: у Кам’янець-Подільському обговорювали важливість підвищення рівня декларування акцизного податку

опубліковано 04 червня 2021 о 15:03

Відбулась спільна робоча зустріч за участі заступника начальника Кам’янець-Подільської ДПІ Ніни Чесньовської, завідувача територіального  сектору контролю за підакцизними товарами ГУ ДПС у Хмельницькій області Наталії Лупійчук, голови Слобідсько-Кульчиївецької територіальної громади Юрія Волощука та начальника фінансового відділу Слобідсько-Кульчиївецької сільської ради Наталії Поліщук з питань пошуку резервів наповнення місцевого бюджету, підвищення рівня декларування акцизного податку, недопущення випадків безліцензійної торгівлі, обов’язкового проведення розрахункових операцій через РРО та/або через програмні РРО для підакцизних товарів.

«Одним із джерел доходів місцевих бюджетів є надходження акцизного податку із реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів та плати за ліцензії на виробництво, оптову та роздрібну торгівлю алкогольними напоями, тютюновими виробами, пальним та зберігання пального. Тому платники мають чітко орієнтуватись у процедурі отримання таких дозволів та роботі за ними», - зазначила Ніна Чесньовська.

 Під час спілкування було наголошено, що з 1 серпня 2020 року у фіскальному чеку необхідно обов’язково зазначати код УКТЗЕД підакцизного товару.

На зустрічі обговорювались сучасні стандарти у спілкуванні з контролюючими органами та переваги спілкування через електронні сервіси ДПС України, в т.ч. подання звітності як суб’єктами господарювання так і громадянами в електронному вигляді через сервіс «Електронний кабінет». Вхід до Електронного кабінету – за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

Податківцями  запропоновано, через сайт територіальної громади, довести до відома суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність на території ОТГ про необхідність, відповідно до п.п.63.3 статті 63 Податкового кодексу,  надавати до контролюючого органу повідомлення про об’єкти оподаткування, які використовуються у господарській діяльності (за формою 20-ОПП).

Також, податківцями звернуто увагу, що всі зміни в законодавстві висвітлюються на офіційному субсайті ГУ ДПС у Хмельницькій області за адресою: https://km.tax.gov.ua, та на офіційній сторінці Facebook ГУ ДПС у Хмельницькій області.