Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Робочі_зустрічі: у Старокостянтинові податківці та працівники ринку провели зацікавлений діалог з приводу декларування праці

опубліковано 13 травня 2021 о 11:33

За ініціативою начальника Старокостянтинівської ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області Марії Коломієць відбулась зустріч з фізичними особами підприємцями та представниками адміністрації ринку КП «Райкоопринкторг», на якій обговорювались питання застосування електронних сервісів ДПС, надання звітності в електронному вигляді, попередніх підсумків деклараційної кампанії, упорядкування податкового боргу та порядку списання сум недоїмки з єдиного внеску, а також штрафів і пені, нарахованих на такі суми, а також про переваги застосування програмних РРО.

Податківець звернула увагу, що на сьогодні актуальною темою є боротьба з виплатою заробітної плати у «конвертах», реалізація гарантій оплати праці та організація заходів недопущення виникнення заборгованості з виплати заробітної плати. Підприємства, установи, організації та громадяни – суб’єкти підприємницької діяльності при виплаті заробітної плати повинні дотримуватись чинного законодавства, нести відповідальність за навмисне ухилення від сплати податків і порушення норм законодавства щодо виплати заробітної плати.

«Кожен найманий працівник має право вимагати від роботодавця виплати гідної та легальної заробітної плати. Кожна гривня податку із заробітної плати, що надійде до бюджету, впливає на забезпечення пенсії у майбутньому. А загалом задекларована наймана праця – це кошти у бюджеті, фінансова самодостатність у громаді та достаток у сім’ї», - підкреслила Марія Коломієць.

Також податківець проінформувала, що найбільш ефективний спосіб спілкуватися з податковою службою та виконувати податкові зобов’язання – через Електронний кабінет. Електронні сервіси ДПС допоможуть своєчасно отримувати необхідну інформацію.