Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Робочі_зустрічі: у Полонному податківці активно й оперативно знайомлять представників бізнесу із законодавчими новелами

опубліковано 13 травня 2021 о 11:42

У Полонській ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області провідні фахівці провели зустрічі з бухгалтерами підприємств з обговорення низки питань, що стосуються адміністрування та сплати податків, актуальних питань ведення бізнесу.

Під час спілкування керівник ДПІ Юрій Корнелюк звернув увагу присутніх на те, що у разі зміни відомостей про об’єкт оподаткування, а саме - зміни типу, найменування, місцезнаходження, або стану об’єкта оподаткування, платник податків надає до контролюючого органу за основним місцем обліку повідомлення за формою №20-ОПП з оновленою інформацією про об’єкт оподаткування, щодо якого відбулися зміни. У повідомленні разом із реквізитом, який змінився, зазначається у дужках його попереднє значення.

При цьому у випадку зміни призначення об’єкта оподаткування або його перепрофілювання інформація щодо такого об’єкта оподаткування надається в повідомленні двома рядками, а саме: в одному рядку зазначається інформація про закриття об’єкта оподаткування, призначення якого змінюється, у другому – оновлена інформація про об’єкт оподаткування, який створено чи відкрито на основі закритого.

Якщо суб’єкт господарювання виявив помилку у повідомленні за ф. №20-ОПП він повинен подати повідомлення з виправленою інформацією про такі об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за ф. № 20-ОПП до органу ДПС за основним місцем обліку.

У ході зустрічі податківці звернули увагу, що на сьогодні мають можливість подати повідомленні за ф. №20-ОПП не відвідуючи податкову інспекцію, а скориставшись електронним сервісом ДПС – Е-кабінетом платника.

«Дуже важливо, щоб платники податків чітко знали законодавство, орієнтувалися у податкових новаціях і відповідно працювали комфортно та з прибутком, сумлінно відраховуючи платежі до бюджету. Це алгоритм, який постійно оновлюється та удосконалюється. Потрібно лише встигати за плином часу і бути комунікативним та обізнаним», - зауважив Юрій Корнелюк.