Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Робочі зустрічі: у Полонному обговорювали питання декларування з громадянами-одноосібниками

опубліковано 30 квітня 2021 о 11:05

У Полонській державній податковій інспекції Головного управління ДПС у Хмельницькій області її керівник Юрій Корнелюк та працівники структурних підрозділів провели зустріч із громадянами, які індивідуально обробляють земельні частки (паї) на території сіл територіальної громади.

Юрій Корнелюк проінформував присутніх про вимоги Податкового кодексу, згідно з якими окремі категорії громадян зобов’язані подати річну податкову декларацію про майновий стан та доходи, визначити податкові зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб і військового збору. Повідомив про перелік доходів, які підлягають декларуванню, про терміни та способи подання декларацій.

Зокрема, відповідно до ст. 49, 165, 170, 179 ПК України громадяни, які одноосібно обробляють земельні ділянки (площею понад 2га) та отримують дохід від продажу сільськогосподарської продукції, а також громадян, які отримують доходи від надання в оренду земельних ділянок сільськогосподарського призначення, земельних часток (паїв), зобов’язані оподатковувати такі доходи.

Декларації за минулий рік слід подати до 1 травня 2021 року, а сплатити узгоджені суми податкових зобов’язань (18% ПДФО та 1,5% військового збору) слід до 1 серпня 2021року.

«Від виконання зазначеного конституційного обов’язку громадян залежить наповнення бюджету громади та її добробут», - резюмували результати зустрічі у ДПІ.