Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Робочі_зустрічі: конкретно і по-партнеськи про декларування доходів – тема діалогу у Новоушицькій ДПІ

опубліковано 30 квітня 2021 о 10:59

Начальником Новоушицької  ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області Григорієм Гребенюком проведено чергову зустріч з громадянами, на якій обговорили питання щодо податкової знижки для фізичних осіб.

Під час діалогу податківці нагадали платникам, що для нарахування податкової знижки громадянам необхідно до 31 грудня 2021 року (включно) подати до податкового органу річну податкову декларацію про майновий стан і доходи. Форма декларації про майновий стан і доходи затверджена наказом Міністерства фінансів України від 02.10.15 №859 (у редакції від 25.04.2019 №177). У формі декларації передбачено окремий додаток Ф3, в якому здійснюється розрахунок суми податку, на яку зменшується податкове зобов'язання з податку на доходи фізичних осіб, у зв'язку із використанням права на податкову знижку.

Також громадяни мають знати, що до податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами. Таким документами можуть бути: квитанції, фіскальні або товарні чеки, прибуткові касові ордери, копії договорів, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і їх покупця (отримувача). У зазначених документах обов'язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк їх продажу (виконання, надання).

Також під час зустрічі податківці роз’яснили присутнім місцевим жителям порядок декларування таких доходів. Зокрема, звернули увагу, що відповідно до пп.49.18.4 ст.49 ПКУ Декларація за 2020 рік подається до 01 травня 2021 року (тобто не пізніше 30 квітня 2021 року), а відповідно до п.179.7 ст.179 ПКУ самостійно сплатити узгоджені податкові зобов’язання платники податку зобов’язані до 01 серпня 2021 року.

 Крім того керівник ДПІ акцентував увагу присутніх, що в період карантину буде безпечніше для стану свого здоров’я, подати декларацію засобами електронного зв’язку, скористатися електронним сервісом в Електронному кабінеті, який передбачає часткове автоматичне заповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та відомостей щодо об’єктів нерухомого (рухомого) майна.

«Свідоме декларування доходів та сплата податків - це особистий вагомий внесок кожного українця у економічний розвиток громади, області та держави», - резюмував Григорій Гребенюк.