Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Шепетівці відбулась зустріч податківців з представниками громади та бізнесу

опубліковано 30 квітня 2021 о 11:09

За участі начальника Шепетівської ДПІ Валентини Ординської відбулась зустріч з бізнес спільнотою, в ході якої обговорювались питання про електронні сервіси ДПС України, надання звітності в електронному вигляді, деклараційна кампанія 2021, зміни до Податкового кодексу України з питань податкового боргу, порядок списання сум недоїмки з єдиного внеску, а також штрафів і пені, нарахованих на такі суми.

Валентина Ординська вкотре наголосила, що річну податкову декларацію про доходи за минулий рік зобов’язані заповнити і подати до 1 травня 2021 року громадяни, котрі отримали доходи, з яких не сплачено податок на доходи фізичних осіб. Також декларації повинні подати одноосібники, які обробляють власні земельні ділянки (паї).

Податківці зазначили, що платник податків може обрати зручний для себе спосіб подачі податкової декларації про майновий стан і доходи: особисто або уповноваженою на це особою; надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення; засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу.

Серед платників податків все більшої популярності набирає Електронний кабінет, засобами якого можна сплатити податки, збори, платежі та єдиний внесок. Для фізичних осіб також реалізована можливість автоматичного заповнення платіжного доручення на підставі облікових даних платника, відомостей щодо рахунків для зарахування платежів до бюджету.

В умовах боротьби з поширенням Сovid-19 податківці закликали платників податків максимально використовувати дистанційний формат – подавати звітність в електронному вигляді та користуватися зручними електронними сервісами Державної податкової служби.